30 сватби в София на огледалната дата 24.02.2024. Това съобщават за БТА от

...
30 сватби в София на огледалната дата 24.02.2024. Това съобщават за БТА от
Коментари Харесай

Десетки сватби у нас на днешната огледална дата

30 сватби в София на огледалната дата 24.02.2024. Това съобщават за БТА от Столичния дом за радостни обреди. В съпоставяне с миналогодишната съвсем огледална дата (23.02.2023 г.) двойките решили да се бракосъчетаят са по-малко – 26.

В изявление за организацията професорът по логика на психиката Маргарита Бакрачева споделя, че

Огледалната дата укрепва страстта и сигурността в брака.

Огледалото неслучайно продължава да бъде един от най-често употребяваните знаци, уточни психологът. Допълването, двете половини, които могат да се хармонизират. Виждането и приемането на себе си, споделя още тя.

По думите на Бакрачева

Хората са устроени да търсят някакви доказателства или нещо, което да подсигурява,

че нещата в бъдещето им ще бъдат добре, изключително в динамичността на по този начин забързания свят. Като образец за това професорът даде ритуалите, които са се правили от хората през годините, вярвайки, че те ще им донесат шанс.

Често хората имат разнообразни вярвания, с цел да избегнат някаква заплаха, като да вземем за пример счупено огледало или да не ни мине черна котка пътя. Търсенето на решение е изконната човешка нужда, сподели Бакрачева. Особено когато става въпрос за такава страст, която на хората им се желае да запазят цялостен живот и да реализират някаква гаранция. Това е и основата за избор на огледална дата – нещо, което да носи шанс и да бъде като удостоверение, че нещата ще останат „ розови “.

Професорът изясни, че нормално, когато се заприказва за суеверия, хората го преглеждат като нещо отрицателно, само че по думите на Бакрачева суеверията са тази изконна човешка нужда, която търси някаква сигурност.

Хората в никакъв случай не са можели да управляват естествените феномени,

тъкмо по тази причина са правели „ танц за дъжд “, даде образец професорът.  „ Всеки един обред и всичко, което е в общото поле на суеверията, има за цел да ни защищити от рискове или да ни донесе шанс “, сподели още тя.

В другите страни има разнообразни специфики, акцентира психологът. Има и доста световни суеверия, което още повече демонстрира този блян на хората да търсят сигурност. По думите ѝ през последните години на войни, по-чести естествените стихии, както и поради финансовите проблеми, хората търсят метод да се успокоят. Суеверията имат отрицателен детайл единствено в случай че станем подвластни на тях, разяснява професорът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР